Monday, November 23, 2009

5 RAHSIA EMAS

Sekiranya diberikan pilihan diantara emas atau helaian kertas kata-kata hikmat,ramai yang akan memilih emas.Ramai yang akan memilih emas disebabkan harga emas yang semakin melonjak kini dan mengenepikan helaian kertas kata-kata hikmat.Esoknya mereka akan menangis kerana emas sudah tiada lagi disebabkan mereka tidak mengetahui rahsia emas.Lima rahsia emas adalah :

1.Emas menjelma dalam kuantiti yang banyak kepada orang yang memperuntukkan sepersepuluh dari jumlah pendapatannya bagi membina empayar dirinya dan keluarganya.Simpan dan laburkan secara bijak sepersepuluh bahagian itu demi masa depan keluarga.

2.Emas akan memperhambakan dirinya dengan taat setia kepada orang yang bijaksana,yang menceburkan diri terhadap kerja yang menguntungkan.Emas adalah pekerja yang rajin,sentiasa mahu melipatgandakan usaha bila ada peluang.

3.Emas bergantung kepada orang yang mengawal secara berhati-hati ke arah pelaburan yang menguntungkan seiring dengan ilmu serta panduan yang bijak.

4.Emas akan menghilangkan diri dari orang yang melabur tanpa ilmu atau tanpa restu dan persetujuan oleh orang-orang yang mahir dengannya.

5.Emas akan lesap dari orang yang memaksanya untuk perolehan yang mustahil atau mendapat nasihat dari penipu atau menggunakannya ke arah pelaburan akibat tamak haloba.

Fikir-fikirkanlah....EMAS adalah wang.......hikmah lebih baik dari EMAS.

No comments:

Post a Comment